Mladinska, politična in nevladna organizacija.


Novice

Aktualno dogajanje na področju mladinske politike v Sloveniji in mednarodno.

V MESTU SE NAM ŽE DOLGO »MAŠI«

V Mladem forumu SD Maribor se čudimo torkovemu odzivu javnega komunalnega podjetja Nigrad, ki deluje v lokalni skupnosti z namenom vzdrževanja in izgradnje kanalizacijskega omrežja. Na spletni strani podjetja imajo zapisano: »Storitve izvajamo v skladu s potrebami in pričakovanji kupcev ter pri tem upoštevamo tehnične standarde in predpise v zvezi s proizvodi ter zakonske in druge zahteve, na katere smo pristali v zvezi z našim delovanjem.« Se pa ob tem ne moremo otresti občutka, da pri njihovem delovanju niso v ospredju »kupci«. Občanke in občani mesta Maribor so plačniki položnic Nigrada in tako njihovi prvi kupci, prvi uporabniki.

Diskreditacija svetnic in svetnikov MOM in iskanje krivca v politiki je neprimerno in žaljivo do vseh, ki jih je ponedeljkova vremenska ujma prizadela. Ljudje si zaslužijo kvaliteten javni servis neglede na finančne zmožnosti podjetja Nigrad. Če tega niso zmožni opraviti, potem je na vodilnih v podjetju da podajo odstop in mesta prepustijo sposobnim. Teh verjamemo, da v mestu ob Dravi ne manjka.

Kot smo v Mladem forumu SD Maribor opozarjali že v preteklosti se vedno bolj kopiči razočaranje in gnev prebivalcev mesta, ki niso zadovoljni v kakšnem lokalnem okolju živijo. Prepričani smo, da bi bila mnogokatera cesta v Mariboru bolje urejena, če bi bile direktorske rotacije redkejše in manj intenzivne. Tri menjave slabijo delovanje in ugled podjetja.

Če je za razvoj mesta kot skupnosti katastrofalen razpad zmagovalne liste Liste Andreja Fištravca, je za ljudi in kanalizacijsko omrežje očitno katastrofalen že praznični, poletni naliv. Čisto zares se nam v mestu že dolgo »maši«. Ob tem pozdravljamo obisk vodje svetniške skupine Liste Andreja Fištravca, Saše Pelka v Gaju nad Bresternico, a ob tem opozarjamo da se s PR-jem ne rešuje zgrešenih potez. Po več kot treh letih vodenja mesta pa tudi ne sprejemamo izgovorov o pretekli neučinkovitosti.

Se pa je na družabnem omrežju Facebook vnela zanimiva debata okoli načina komuniciranja javnega komunalnega podjetja Nigrad z občani. Mnoge Mariborčanke in Mariborčani so ostro, z gnevom nastopali zoper Nigradov zapis in iskanju krivcev drugje. Zmotil jih je pristop Nigrada, ki je v obupu brisal komentarje ljudi, ki so izražali lastno nezadovoljstvo. Tako se je predsednik Mladega foruma SD, Žiga Štajnbaher vprašal ali je to način, ki ga je obljubljal župan dr. Andrej Fištravec pod geslom: »Vrnimo mesto ljudem.« Javen servis je lahko dober, boljši, najboljši če prisluhne potrebam občank in občanov.

 Ob tem se je v pogovor na Facebooku vključil županski kandidat SD Maribor in nekdanji poslanec Matevž Frangež s sarkastično izjavo: »Ne vem, za kaj gre, zato me ne zanima. Če za problem ne vem, ga ne rabim reševati. Tipično.« ter tako okrcal Saša Pelka.

Vsekakor se nam kljub poletnim vremenskim ujmam obeta vroča politična jesen v mestu Maribor. Zato bomo v Mladem forumu SD Maribor nadaljevali z akcijami in tako ponovno pozivamo nekdanjega župana mag. Borisa Soviča k razmisleku in vrnitvi v mestno politiko. Da mestu vrnemo stari sijaj. Da Maribor skupaj premaknemo naprej.

Mladi forum

Socialnih demokratov Maribor

Prispevaj komentar

Deli na družbenih omrežjih

@Mladiforum

V Mladem forumu SD ostro obsojamo današnji napad na sodnico. Vse se začne pri besedah, ki so tokrat žal rezultirale… twitter.com/i/web/status/1…

About 10 hours ago from Mladi forum SD's Twitter via Twitter for Android