Mladinska, politična in nevladna organizacija.


Novice

Aktualno dogajanje na področju mladinske politike v Sloveniji in mednarodno.

Uradna formalizacija mednarodne organizacije SD 9

22. Kongres Mladega foruma Socialnih demokratov je pretekli vikend  potekal v znamenju srečanja vodilnih predstavnikov sestrskih mladinskih političnih organizacij Zahodnega Balkana. Dolgoletna prizadevanja Mladega foruma Socialnih demokratov za vzpostavitev organizacije, ki bo združevala socialnodemokratske politične podmladke s področja nekdanje Jugoslavije, so obrodila sadove. Uspešno srečanje je botrovalo k uradni formalizaciji nevladne mednarodne organizacije SD 9 s sedežem v Ljubljani, hkrati pa smo v Mladem forumu Socialnih demokratov izjemno ponosni, da so bili storjeni ključni koraki za nadaljnjo uspešno delovanje organizacije.  

Temelj organizacije SD9 je sodelovanje. Mednarodno povezovanje in sodelovanje mladih v regiji, je brez dvoma ključno za razvoj balkanske regije. Le s pozitivno agendo za mlade, z izmenjavo znanj, idej, novimi pobudami, realizacijo projektov, namenjenim izboljšanju položaja mladih in povečanju zaposlitvenih možnosti, lahko mlade zadržimo v regiji. Cilj je pritegniti mlajše generacije s področja Zahodnega Balkana k sodelovanju v političnih strukturah in procesih odločanja.

Ob zaključku kongresa Mladega foruma SD je sledil še slavnostni podpis sporazuma o sodelovanju vseh predsednikov podmladkov in mednarodnih sekretarjev držav ustanoviteljic organizacije SD9 na čelu z novo izvoljenim predsednikom Mladega foruma SD, Andrejem Omerzelom. Sporočilnost sporazuma je jasna. Mladi Socialni demokrati z območja Zahodnega Balkana si želijo spremembe in te spremembe želimo doseči skupaj. Kjer je volja je tudi pot in naj organizacija SD9 služi kot začetek tako želene evropske poti za naše balkanske prijatelje.

Prispevaj komentar

Deli na družbenih omrežjih

@Mladiforum