Mladinska, politična in nevladna organizacija.


Novice

Aktualno dogajanje na področju mladinske politike v Sloveniji in mednarodno.

Tlakovanje poti fašizma preko anti-islamizma v moderno družbo

V krogih samooklicanih domoljubnih medijev zadnje dni poteka propaganda knjige, ki se opisuje kot Manifest za domovino, v katerem je zapisan program Mlade generacije, ki se naj bi organizirano uprla diktaturi kulturnega marksizma in naj bi sledila trendom sorodnih gibanj po Evropi. Manifest naj bi simpatiziral z idejami identitarnega gibanja oziroma idejami tako imenovane Generacije identitete, kot avtorji sami navajajo »Mi smo generacija, ki živi za svoje ideale. Strastno se zavzemamo za ohranjanje nacionalne, regionalne in kulturne identitete«. V desničarskem trobilu »Demokracija« gibanje Generacija identitete opisujejo kot tako, ki Evropi skuša vrniti prvotno identiteto, nasprotniki tega gibanja pa so očitno nevladne organizacije ter pristaši gibanja Antifa.

V Mladem forumu se zato sprašujemo, kakšna pa je ta prvotna identiteta Evrope? Je mogoče to tista Evropa, kjer diktira aristokracija, fevdalna gospoda in kler? Kjer ženske nimajo volilne pravice in osebne svobode? Kjer je izobrazba na voljo le peščici? Ali je mogoče to Evropa nestrpnosti, rasne in verske nastrojenosti ter sovražnosti drugače mislečih? Navezujoč se na Generacijo identitete, ki v svojem delovanju simpatizira z idejami fašizma in mu preko anti-islamizma skuša tlakovati pot v moderno družbo, v Mladem forumu zato opozarjamo na nevarnost tovrstnih idej, ki temeljijo na izključevanju in omejevanju svobode.

Manifest za domovino pravzaprav niti ne skriva, da je fašistično naravnan, še več, to skuša prikazati kot nekaj običajnega in upravičiti s tem, da levičarskim gibanjem očita razkroj družbe in tradicionalnih vrednot. Očitno so človekove pravice nekaj škodljivega za družbo, kajne? Že dejstvo, da so v desničarskih medijih manifest propagira kot nekaj, kar bo oblast najverjetneje prepovedala, saj naj ne bi bil pogodu levičarski ideologiji, kaže na sovražno nastrojenost tega manifesta in razvrednoti njegovo politično in ideološko nedolžnost. V Mladem forumu ta manifest označujemo kot najmanj neprimeren in zavržen.

Patrik Bole, član predsedstva Mladega foruma SD

  • Kategorije prispevkov
  • Blog
Mladi forum SD

Mladi forum SD

Prispevaj komentar

Deli na družbenih omrežjih

@Mladiforum

Zato v Mladem forumu pozivamo vlado, naj izenači status pomoči rednim in izrednim študentom ter razmisli o bolj pra… twitter.com/i/web/status/1…

About 2 days ago from Mladi forum SD's Twitter via Twitter for iPhone