Mladinska, politična in nevladna organizacija.


Novice

Aktualno dogajanje na področju mladinske politike v Sloveniji in mednarodno.

SLOVENSKA PARAVOJAŠKA ENOTA SE PRIPRAVLJA NA VOJNO Z MUSLIMANI IN LEVICO

Slovenska družbena omrežja preplavljajo fotografije in posnetki skupine zamaskiranih moških. Igranje oz. uprizoritev formacije postrojenih zamaskirancev ni kršitev pravnega reda Republike Slovenije, dokler ni prisotno strelno orožje (kar je v dotičnem primeru bilo). Ampak prepustimo razlaganje zakonov in kazenskega zakonika pravnikom ter uradnim osebam. Situacijo si poglejmo z zgodovinskega vidika ter naredimo vzporednico z nastopom fašizma in nacizma.

Nekateri ljudje radi omenijo, da se zgodovina ponavlja. Sam sem kot zgodovinar in sociolog do takšnega poenostavljanja zelo skeptičen. Menim, da je pred vsako obsodbo potrebno pretehtati dogodke, ki so pripeljali do situacije, kateri smo priča. Andrej Šiško je neuspešno kandidiral za predsednika Republike Slovenije in zatem doživel še poraz na parlamentarnih volitvah. Ves čas je poudarjal, da ni enakopravno obravnavan ter da imajo nekatere stranke določene prednosti. Ob svoji lastni nezmožnosti mobilizirati volivce in volivke je vso krivdo pripisal sistemu in globoki državi. Nekaj podobnega se je dogajalo v Weimarski Republiki, ko je na politični parket stopil Adolf Hitler. Podobno kot danes, na Štajerskem, so leta 1921 na Bavarskem ustanovili enote SA. Tako imenovani Jurišni oddelek je predstavljal paravojaško enoto, katere glavni namen je bil širjenje ideologije in obračunavanje s komunisti ter socialnimi demokrati. Nekaj podobnega lahko najdemo tudi v fašistični Italiji. Situacija, kateri smo priča, lahko ima dolgoročne posledice tako za Štajersko kot za celotno Slovenijo. Ustanovitev podobnih paravojaških enot je napovedana še za preostalo Slovenijo. V kolikor pa pogledamo grožnje, da so pripravljeni na vojno z muslimani in levico, smo lahko globoko zaskrbljeni. Bomo priča teroriziranju in ustrahovanju? Fraza »zgodovina se ponavlja« je več kot resnična.

Pričenja se »vroča« jesen, ko bo prisegla nova slovenska vlada in takoj ob nastopu jo čakajo številni izzivi. Andrej Šiško in njegova osebna straža bodo očitno 13. septembra protestirali proti spreminjanju Slovenije v Venezuelo. Desni politični prostor se ne more sprijazniti s porazom na volitvah in zdaj že nekdanji predsednik državnega zbora Matej Tonin, kateri ni upal podpreti nove vlade, Slovenijo primerja s položajem Venezuele. Slovenska desnica in očitno zdaj še radikalci so spoznali, da je treba levico zrušiti takoj ob začetku vladanja. Tako je vsa naša prihodnost v rokah šestih parlamentarnih strank, ki bodo morale sodelovati, da preprečijo vzpon radikalne desnice.

Damijan Zrim, član predsedstva Mladega foruma SD

  • Kategorije prispevkov
  • Blog
Mladi forum SD

Mladi forum SD

Prispevaj komentar

Deli na družbenih omrežjih

@Mladiforum

Zato v Mladem forumu pozivamo vlado, naj izenači status pomoči rednim in izrednim študentom ter razmisli o bolj pra… twitter.com/i/web/status/1…

About 2 days ago from Mladi forum SD's Twitter via Twitter for iPhone