Mladinska, politična in nevladna organizacija.


Novice

Aktualno dogajanje na področju mladinske politike v Sloveniji in mednarodno.

Sestanek vodstva mladih evropskih socialistov, Sofija, Bolgarija

Od 13. aprila do 15. aprila je v bolgarski prestolnici Sofiji potekal sestanek biroja mladih evropskih socialistov. Srečanja se je udeležila tudi mednarodna sekretarka Mladega foruma SD, Nina Kos. Na srečanju so bile sprejete številne pomembne politične odločitve za nadaljnje uspešno delo organizacije. Soglasno je bil izvoljen novi podpredsednik YES, Harun Muharemovic, ki bo s svojimi izkušnjami in motiviranostjo in v sodelovanju s preostalimi člani predsedstva nedvomno uspešno zastopal interese mladih evropskih socialistov na globalni ravni. Minulo leto je zaznamovalo oblikovanje skupnega politično-ekonomskega programa v sodelovanju obeh mladinskih socialističnih organizacij YES in IUSY. Program je bil oblikovan z namenom ohranjanja jasne globalne perspektive.
V programu je predstavljen celovit pogled na politično ekonomijo današnjega časa, naše razumevanje le te in ukrepi za možnost sooblikovanja naše skupne politične prihodnosti. Pri pripravi je sodelovalo več kot 150 aktivistov iz celega sveta, strokovnjakov iz področja ekonomije. Brez njihove aktivne participacije in entuziazma uspešna izvedba programa ne bi bila mogoča. Program je strateški papir in odlična platforma za nadaljnje politične razprave. Politična realnost v posameznih državah in izzivi s katerimi se soočamo, se razlikujejo, vendar združuje nas skupno poslanstvo. Naša želja po vzpostavitvi družbene blaginje, ki ima za cilj vključujočo družbo, ki temelji na spoštovanju človekovih pravic, varnosti in enakomerni porazdelitvi javnih dobrin.
Veseli nas dejstvo, da je politično-ekonomski program, potem ko je bil potrjen na IUSY kongresu februarja v Črni gori in je že v procesu implementacije, bil sprejet tudi s strani članov biroja mladih evropskih socialistov pretekli vikend v Bolgariji.
Še en uspešno zaključen sestanek vodstva mladih socialistov širom Evrope je dokaz, naj se sliši še tako klišejsko, da smo močnejši skupaj. Le z ustvarjanjem trajnostno naravnane, vključujoče družbe, nagrajevanjem zaslug, ki so plod trdega dela in jasno vizijo, smo lahko kos izzivom sodobnega časa.

Nina Kos
Mednarodna sekretarka MFja

Prispevaj komentar

Deli na družbenih omrežjih

@Mladiforum

V Mladem forumu SD ostro obsojamo današnji napad na sodnico. Vse se začne pri besedah, ki so tokrat žal rezultirale… twitter.com/i/web/status/1…

About 9 hours ago from Mladi forum SD's Twitter via Twitter for Android