Mladinska, politična in nevladna organizacija.


Novice

Aktualno dogajanje na področju mladinske politike v Sloveniji in mednarodno.

POZIV PREDSEDNIKU VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE K PRIZNANJU PALESTINE

Spoštovani predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miroslav Cerar.

Svoboda predstavlja enega izmed temeljev človeške civilizacije. Palestinci kljub resoluciji Varnostnega sveta Združenih narodov te pravice, ki jo ima vsak narod, nimajo. Prebivalci okupiranega območja Gaze, so dnevno tarča izraelskega nasilja, v katerem se kratijo osnovne človekove pravice, rušijo domovi in uničujejo sanje, sanje o svobodi.

Okupacija omenjenega ozemlja s strani Izraela je nedopustna. V kolikor Slovenija prizna Palestino, bo Izrael težje opravičeval okupacijo teritorija Palestine. 1,6 milijona ljudi si želi svojo državo. Slovenski narod je imel iste sanje, sanje o svoji državi. Te sanje so se nam uresničile. Pomagajmo uresničiti sanje tudi Palestinskemu narodu.

O priznanju Palestine Ste se že pogovarjali. Sedaj je potrebno preiti iz besed k dejanjem. Kot predsednik Vlade in predsednik največje koalicijske stranke, je Vaša odgovornost, da Slovenija prizna Palestino.

V Mladem forumu SD si prizadevamo za mirno rešitev spora med Izraelom in Palestino. Priznanje Palestine bi spodbujalo mir na Bližnjem vzhodu. Potrebno je zagotoviti mednarodno zaščito prebivalcev, obnoviti porušene domove in zagotoviti humanitarno pomoč.

Zato Vas v Mladem forumu SD pozivamo k takojšnjemu priznanju Palestine.

S spoštovanjem,

Andrej Omerzel
Predsednik Mladega foruma SD

Prispevaj komentar

Deli na družbenih omrežjih

@Mladiforum

Komentar @Jakob_Mlakar: “Pomembno ni več le vprašanje, kaj se z okoljem dogaja, ampak kako preprečiti, popraviti al… twitter.com/i/web/status/1…

Yesterday from Mladi forum SD's Twitter via Twitter for iPhone