Mladinska, politična in nevladna organizacija.


Novice

Aktualno dogajanje na področju mladinske politike v Sloveniji in mednarodno.

Odprto pismo Mladega foruma SD ministrici za zdravje.

ODPRTO PISMO MLADEGA FORUMA SD

 MINISTRICI ZA ZDRAVJE

 

 

Spoštovana ministrica, ga. Milojka Kolar Celarc.

V Mladem forumu smo prejeli neuradno informacijo, o ukinitvi Zdravstvenega doma za študente na Aškerčevi Cesti v Ljubljani, ki nudi nujno zdravstveno oskrbo preko 40.000 študentom.

Z zavedanjem pomena zagotovljene javne zdravstvene oskrbe za vse, predvsem pa za skupine ljudi, ki so lahko zaradi pomanjkanja le-te, objektivno bolj ogroženi, ostro nasprotujemo predlogu ukinitve Zdravstvenega doma za študente in tovrstnemu posegu v pridobljene študentske pravice, ki ga omenjeni ukrep prinaša. Ukinitev sledeče ustanove bi degradirala kakovost življenja študentov, v določenih primerih bi ga resno otežila ali celo ogrozila.

Mladi velikokrat slišimo frazo »na mladih svet stoji«. Dejanje, kot bi bila ukinitev Zdravstvenega doma za študente v Ljubljani, kaže na nerazumevanje sledeče fraze s strani odločevalcev. Mladi smo velikokrat slišani, vendar redko uslišani..

Zato v Mladem forumu SD  pozivamo ministrico za zdravje, gospo Milojko Kolar Celarc, da usliši mlade in premisli o ukinitvi Zdravstvenega doma za študente v Ljubljani.

 

S spoštovanjem,

                                                                    Andrej Omerzel  l.r.

Predsednik Mladega foruma SD

Prispevaj komentar

Deli na družbenih omrežjih

@Mladiforum

Komentar @Jakob_Mlakar: “Pomembno ni več le vprašanje, kaj se z okoljem dogaja, ampak kako preprečiti, popraviti al… twitter.com/i/web/status/1…

Yesterday from Mladi forum SD's Twitter via Twitter for iPhone