Mladinska, politična in nevladna organizacija.


Novice

Aktualno dogajanje na področju mladinske politike v Sloveniji in mednarodno.

Mladi forum z novim začasnim vodstvom

Mladi forum Socialnih demokratov je v sredo, 13. novembra, z odločitvijo predsedstva in ob prisotnosti vodstev široke mreže lokalnih klubov, imenoval vršilko in vršilca dolžnosti so-predsedovanja največji mladinski politični organizaciji v državi. S tem je novo vodstvo že začrtalo temeljno smer organizacijske in programske prenove Mladega foruma.

Nova sopredsedujoča, Daša Windischer in Luka Goršek, sta ob tem napovedala bolj napreden in aktivističen Mladi forum, katerega prva naloga je oblikovanje novega družbenega dogovora za solidarno in okolju prijazno družbo. Ob tem je Daša Windisher napovedala, da se Mladi forum z novo ekipo vrača na glavni oder mladinskega organiziranja na evropski in svetovni ravni, Luka Goršek pa je izrazil prepričanje, da je moč Mladega foruma v delu lokalnih organizacij, ki jih bo nova ekipa v kratkem tudi obiskala. Skupaj z njimi bo vodstvo določilo prioritete in način dela kongresa, ki bo sklican že v tekočem mesecu. Ob tem sta posebej poudarila, da se zavzemata za več notranje demokracije in vključevanja članic in članov v vse vidike delovanja foruma.

Novo vodstvo Mladega foruma se je že sestalo s predsednikom SD Dejanom Židanom. Kot sta ob tem sopredsedujoča skupaj poudarila, Mladi forum od SD pričakuje več udarnosti, skupaj s stranko pa želijo sodelovati predvsem v okviru boja proti podnebnim spremembam, stanovanjski politiki in pri uveljavljanju načela nič o mladih brez mladih.

Prispevaj komentar

Deli na družbenih omrežjih