Mladinska, politična in nevladna organizacija.


Novice

Aktualno dogajanje na področju mladinske politike v Sloveniji in mednarodno.

Mladi forum z novim vodstvom

Mladi forum SD je v soboto 25. 11. 2017 v Ljubljani na kongresu izvolil novo vodstvo za prihodnji dve leti. Predsednik je postal dosedanji podpredsednik foruma Andrej Omerzel, nova podpredsednika sta Maja Čuk in Luka Goršek.

Na kongresu je navzoče nagovoril predsednik SD Dejan Židan, ki je izrazil zadovoljstvo, da se poleg stranke krepi tudi forum. Omerzela pa je povabil k sodelovanju pri pisanju programa stranke za prihajajoče državnozborske volitve. Novi predsednik je poudaril, da mora Mladi forum, kot največji mladinski politični podmladek v Sloveniji, še naprej uresničevati ideje boljšega sveta. “Revolucija je vedno bila, in vedno bo, pravo zdravilo za bolezni, ki udarja po nas mladih. Mladost nam nudi, da z razmišljanjem izven okvirjev, velikim pogumom in željo po spremembah zopet dosežemo svobodo, enakost, bratstvo. Naj živi revolucija,” je dejal Omerzel.

Na kongresu so bile podane vsebinske smernice, ki bodo zaznamovale delovanje foruma v naslednjih dveh letih. Teme, ki so bile posebej izpostavljene pa so šolska problematika, evroverzalnost, mladi in politika, udeležba delavcev pri dobičku, mladi in podjetništvo ter varovanje okolja.

Po koncu kongresa je sledil slavnostni podpis listine o uradni ustanovitvi mednarodne nevladne organizacije SD9. Ta združuje članice sestrskih organizacij iz Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Srbije in Makedonije. Sedež organizacije bo v Ljubljani.

 

 

 

Prispevaj komentar

Deli na družbenih omrežjih

@Mladiforum

Komentar @Jakob_Mlakar: “Pomembno ni več le vprašanje, kaj se z okoljem dogaja, ampak kako preprečiti, popraviti al… twitter.com/i/web/status/1…

Yesterday from Mladi forum SD's Twitter via Twitter for iPhone