Mladinska, politična in nevladna organizacija.


Novice

Aktualno dogajanje na področju mladinske politike v Sloveniji in mednarodno.

Mladi forum izpolnil državljansko dolžnost: Pomagal predsedniku vlade in obvestil predsednika DZ Zorčiča o odstopu Hojsa

Mladi forum Socialnih demokratov je danes, v torek, 25. avgust 2020, izpolnil državljansko dolžnost in s pismom v skladu z 2. in 115. členom Ustave Republike Slovenije obvestil predsednika Državnega zbora Igorja Zorčiča, da je Aleš Hojs dne 30. 6. 2020 s pisno izjavo nepreklicno odstopil kot minister za notranje zadeve Republike Slovenije.

S tem smo pomagali predsedniku vlade Janezu Janši, ki ob demontaži pravne države verjetno ni našel nekaj minut, da bi ob že odprti kuverti (spomnimo: Mladi forum SD je 17. julija s plakatom pred Državnim zborom in na Gregorčičevi ulici v Ljubljani opomnil na odstopno izjavo Hojsa) izpolnil poslovniško dolžnost ter obvestil predsednika DZ o odstopu ministra.

Mladi forum je tako s pismom predsednika DZ Zorčiča pozval, da v skladu z 2. odst. 261. člena Poslovnika Državnega zbora Republike Slovenije obvestilo o odstopu ministra uvrsti na dnevni red seje Državnega zbora najkasneje v sedmih dneh po prejemu obvestila.

Prispevaj komentar

Deli na družbenih omrežjih

@Mladiforum

V ŽIVO: Čas #Covid19 pred družbo postavlja ogromno izzivov. Nekateri so novi, nekatere je čas epidemije samo dodatn… twitter.com/i/web/status/1…

About 2 days ago from Mladi forum SD's Twitter via Twitter for iPhone