Mladinska, politična in nevladna organizacija.


Novice

Aktualno dogajanje na področju mladinske politike v Sloveniji in mednarodno.

Mednarodna konferenca “Youth for peace”

Med 14. in 18. novembrom je v Berlinu potekala mednarodna konferenca “Youth for peace” v luči 100. obletnice konca prve svetovne vojne. Na konferenci, ki jo je organizirala Franco-German Youth office pod pokroviteljstvom predsednika zvezne republike Nemčije, Walterja Steimajerja in francoskega predsednika Emmanuela Macrona, sta kot udeleženca prisostvovala tudi člana Mladega foruma, Nadja Emeršič ter Patrik Bole.

Dogodek, ki je združeval mlade iz več kot petdesetih držav, je bil namenjen oblikovanju idej za spodbujanje in krepitev svetovnega miru, ki so bile na koncu predstavljene in v knjižni obliki predane obema predsednikoma. Naša člana to konferenco opisujeta kot svojevrstno, saj sta imela priložnost, da ob boku odprto-mislečih mladih sodelujeta pri pogovorih o miru v Evropi in v svetu. Zanimivo je bilo opazovati predvsem iskren in sproščen pogovor o možnih rešitvah med mladimi, ki prihajajo iz medsebojno konfliktnih držav.

Po koncu dogodka je v Deutscher Bundestagu potekala komemoracija, posvečena žrtvam vsem vojn in totalitarnih sistemov. Komemoracije se je prav tako udeležila delegacija mladih iz omenjene konference. Skupaj z veteranskimi organizacijami in francosko-nemskim političnim vrhom so se spomnili vseh tistih, ki so se borili za svojo zemljo in domovine. Izjemen pomen dogodku je dajalo predvsem dejstvo, da ga je skupno obeležil politični vrh držav, ki imata za seboj dolgo zgodovino vojskovanja in konfliktov, s širjenjem sporočila, da je tudi konflikte možno preseči s sodelovanjem.

46520475_185625849053294_1433298468633313280_n

Prispevaj komentar

Deli na družbenih omrežjih

@Mladiforum

📢Podpišite peticijo še danes! Tokrat gre za našo naravo🌳💧 ❗naravenedamo.si pic.twitter.com/OS8A0VP3UK

Yesterday from Mladi forum SD's Twitter via Twitter for Android