Mladinska, politična in nevladna organizacija.


Novice

Aktualno dogajanje na področju mladinske politike v Sloveniji in mednarodno.

Evrovizija 2019

Ali smo kot država resno nepripravljeni pokazati odpor do kršenja človekovih pravic? Z udeležbo na letošnji Evroviziji, ki poteka v Izraelu posredno normaliziramo razmere v državi, kjer so kršene osnovne človekove pravice palestinskega ljudstva. Ne samo to, normaliziramo apartheid – ker kaj pa je to druga kot apartheid, če država sistematično, nasilno in brezsramno krši osnovne pravice Palestincev.

Normaliziramo tudi naseljevanje v okupiranem ozemlju, kjer pod državnim pokroviteljstvom Izraela pospešeno gradijo nove naselbine.

Pred kratkim smo imeli debato ali je država pripravljena priznati državo Palestino – kar bi bilo edino pravilno. A smo zaradi naše hlepčevosti do ameriške zunanje politike to debato prestavili za nedoločen čas in jo pometli pod preprogo. Sedaj je, po mojem, ponovno čas, da se odpre ta debata in da se država resno loti priznanja Palestine.

Če pa že kot država nismo zmožni tega miselnega preskoka, pa potem dajmo vsaj množično bojkotirati Evrovizijo. Prav tako kot jo bojkotirajo mnogi, ki se zavzemajo za pravico do samoodločbe palestincev – pravico, ki je nenazadnje tudi nam omogočila, da imamo svojo lastno državo.

Generalni sekretar MFSD, Žiga Čepe

Prispevaj komentar

Deli na družbenih omrežjih

@Mladiforum

Zato v Mladem forumu pozivamo vlado, naj izenači status pomoči rednim in izrednim študentom ter razmisli o bolj pra… twitter.com/i/web/status/1…

About 2 days ago from Mladi forum SD's Twitter via Twitter for iPhone