Mladinska, politična in nevladna organizacija.


Novice

Aktualno dogajanje na področju mladinske politike v Sloveniji in mednarodno.

ČLANICA MLADEGA FORUMA SD KANDIDATKA NA LOKALNIH VOLITVAH V BRUSLJU

Rebeka Maršnjak, članica Mladega Foruma SD kandidatka na lokalnih volitvah v Bruslju.

V Bruslju, ki tvori 19 občin  bodo 14. novembra potekale občinske in okrožne volitve. Več kot 250.000 državljanov EU prebiva v Bruslju in predstavlja četrtino volivcev. Državljanstvo EU daje vsakemu državljanu EU pravico voliti in kandidirati na volitvah v občinski svet, pod enakimi pogoji kot državljani vsake države članice EU.

Na tokrašnjih lokalnih volitvah v Bruslju so se združili aktivni EU državljani v javni kampanji »I Vote Where I live« in ozaveščali evropske prebivalce o političnem in institucionalnem življenju mesta ter spodbujali aktivno sodelovanje »expats« v bruseljskih občinah v skladu s pravicami, ki jih zagotavlja evropsko državljanstvo. Za expats v Bruslju je udeležba na lokalnih volitvah v 19 občinah regije Bruselj vsekakor pomemben korak k boljšemu vključevanju evropskih državljanov in pojavu občutka skupnosti in pripadnosti ter aktivno prispevanje k razvoju skupnih odgovorov na lokalna vprašanja.

Rebeka Maršnjak se je tako pridružila lokalnim belgijskim Socialistom (Parti Socialiste), natančneje listi PS-sp.a+, ki se je za tokrašnje lokalne volitve združila s kolegi iz Flamskega dela Belgije, stranko Sp.a. Predsednik liste je Rachid Madrane, ki je k sodelovanju, skupaj s predstavnico evropskih kandidatov Myriam Martins Gistelinck, povabil evropske kandidate, ki prihajajo iz Španije, Poljske, Portugalske, Nemčije, Nizozemske in Slovenije.

Kot mladi slovenski expat bo Rebeka kandidirala v svoji komuni Etterbeek pod volilno številko 20. Preberite več o ključnih točkah njene kampanije tukaj.

Prispevaj komentar

Deli na družbenih omrežjih

@Mladiforum