Mladinska, politična in nevladna organizacija.


Novice

Aktualno dogajanje na področju mladinske politike v Sloveniji in mednarodno.

Čas je, da obsodimo nasilje!

Ljubljana, 19. 11. 2019

V Mladem forumu SD najostreje obsojamo nasilje nad državljankami in državljani v Boliviji in na Kitajskem

Danes smo priča izrednemu porastu represije nad državljankami in državljani v večih državah po celem svetu. Alarmanten primer tega sta Kitajska in Bolivija, kjer je v slednji ravno danes samooklicana predsednica najavila aretacijo poslancev stranke MAS, ki ima večino v parlamentu. Še ne dolgo nazaj je Jeanine Áñez, zaprisežena katoličanka zatrjevala, da si prizadeva za mir v Boliviji. Po podatkih komisije za človekove pravice (Inter-American Commission on Human Rights) je do danes v Boliviji izgubilo življenje že 23 ljudi.
Kritična situacija je tudi na Kitajskem, kjer potekajo protesti že od junija. Protestniki med katerimi so predvsem mladi, zahtevajo odpravo krčenja demokratičnih pravil, temeljnih svoboščin in zaustavitev nasilja. Izjemno smo zaskrbljeni nad dejstvom, da je oblast nad lasten narod poslala vojake kitajske ljudske armade. V državi, ki ima status velesile in ene gospodarsko najmočnejših držav na svetu, je modus operandi stalne kršitve najosnovnejših človekovih pravic nesprejemljiv.

V Mladem forumu SD nas skrbi tišina, ki že nekaj časa zeva s Prešernove 25, zato pozivamo zunanjega ministra Cerarja, da najostreje obsodi nasilje in represijo, ki se širi po svetu kot virus in k tem pozove tudi širšo mednarodno javnost.

Strah in negotovost posameznikov, ki se počutijo ogroženi s strani lastne države mnoge obdaja z obupom. Takšni so lahek plen populističnih gibanj in sovražnega govora, ki ustvarja nevarne delitve med vsemi nami.

Nesprejemljivo je, da je mednarodna skupnost utišala svoje zahteve v boju za človekove pravice in temeljne svoboščine, posameznikovo osebno varnost in vladavino mednarodnega prava. V Mladem forumu SD smo, kot je v biti naših vrednot, solidarni do državljank in državljanov, ki se borijo za boljše življenje in enakopravnejšo skupnost.

Prispevaj komentar

Deli na družbenih omrežjih

@Mladiforum