Mladinska, politična in nevladna organizacija.


Novice

Aktualno dogajanje na področju mladinske politike v Sloveniji in mednarodno.

23. kongres Mladega foruma: Hočemo napredek, svobodo in solidarnost

V Moderni galeriji v Ljubljani je danes, v soboto, 29. februarja, potekal kongres Mladega foruma SD, največjega političnega mladinskega gibanja v državi, kjer so delegatke in delegati iz celotne države za novega predsednika izvolili Luko Gorška, podpredsednico Dašo Windscher in podpredsednika Jakoba Mlakarja, Damijanu Zrimu pa je pripadlo mesto generalnega sekretarja Mladega foruma. Kongres je tudi oblikoval zahteve mladih za drugačno Slovenijo.

Fotogalerija kongresa.

Kongres Mladega foruma je potekal v vzdušju zahtev po bolj ambicioznem, učinkovitem in socialno pravičnem vodenju države. Mlade socialdemokratke in mladi socialni demokrati so bili kritični do stalnega prelaganja odgovornosti za ključne odločitve o prihodnosti Slovenije, zahtevali so takojšnje in velikopotezno ukrepanje države v boju proti podnebnim spremembam in se ponovno opredelili za več mednarodne solidarnosti.

“Naj bo jasno, mladi ničesar ne prosimo. Zahtevamo 10000 stanovanj, ki se jih obljublja že celo desetletje, zahtevamo stabilna delovna mesta in hočemo državo, ki bo upravljana drugače. Nič več izgovorov, nič več prelaganja. Potrebujemo prehod v brezogljično družbo? Jasno! Ampak načelne zaveze niso dovolj. Delo. Delo in rezultate hočemo na prvem mestu. Če tega ne zmorejo generacije, ki vladajo danes, smo tu, da tej državi vrnemo prihodnost, ki je in mora biti vedno v rokah mladih,” je bil odločen novi predsednik Luka Goršek. “Dejanja se prilagajajo času in okoliščinam vizija pa mora ostati trdna, socialdemokratska, ” je še dodala podpredsednica Daša Windscher.

Novoizvoljeni predsednik Mladega foruma je v nagovoru spomnil še na 30 letno tradicijo aktivnosti največjega mladinskega gibanja in dodal, da se po letih krize, tudi s srečanjem vseh socialdemokratskih podmladkov regije in organizacije Mladih evropskih socialistov (YES), ki je potekalo ob robu kongresa, pričenja nova doba socialne demokracije. “Danes kličemo k zmagi tovarišic in tovarišev v Makedoniji, se pripravljamo na zmago socialne demokracije na Hrvaškem in smo na začetku obdobja, ki bo tudi v Sloveniji prevladalo zavedanje, da alternativa ni SDS ampak da lahko drugačno Slovenijo, solidarno in pošteno, zgradi le močna SD,” je še dodal Goršek.

Delegatke in delegati so, ob novoizvoljenem predsedstvu in nadzornem odboru, potrdili tudi spremembe statuta Mladega foruma, s katerim se forum modernizira in pripravlja na soočenje z izzivi 21. stoletja.

Iz Mladega foruma so v svojem sporočili opozorili še na besedilo njihovega manifesta, ki pravi, da so mlade in stare ideje, kulture pa tudi politika. Tista stara, ki se boji sprememb, katere prva in edina naloga je nenehno odrekanje pravici do spreminjanja, naj ostane takšna kot je, nikoli ne bo drugačna. Naša, socialna demokracija pa je mlada, drugačna ter željna in voljna sprememb.

Prihodnost je v mladih rokah!

Prispevaj komentar

Deli na družbenih omrežjih